Welkom

bsvsg-portrait-new-800pxWelkom op de website van de praktijk van Barbara Strack van Schijndel-Garofoli, M.D. – zelfstandig gevestigd psychiater-psychotherapeut en psychoanalyticus.

Na de studie geneeskunde en het artsexamen, heb ik de specialistische opleiding Psychiatrie in 1994 afgerond.

Beide opleidingen (Geneeskunde en Psychiatrie) heb ik aan de Universita’ degli Studi di Padova (Italië) gevolgd, bij de Facolta’ di Medicina e Chirurgia; eveneens de specialisatie tot psychotherapeut.

Sinds 1 januari 1999 ben ik door de Specialisten Registratie Commissie erkend en geregistreerd in Nederland als arts en psychiater.

Eind 2007 heb ik de opleiding tot psychoanalyticus afgerond, bij de toenmalige Nederlandse Vereniging voor Psychoanalyse (NVPA). Sinds begin 2008 ben ik ook door de International Psychoanalytic Association (IPA) erkend als psychoanalyticus.

Eerst in Italië en erna in Nederland, heb ik voor verschillende psychiatrische instellingen gewerkt, zowel klinisch als poliklinisch. Een paar jaar uitgezonderd, heb ik altijd ook in eigen praktijk gewerkt.

Lidmaatschappen/Verenigingen

Ik ben aangesloten bij:

Als arts en psychiater ben ik geregistreerd in het “Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (BIG) – register”, onder het nummer 09048230201 en als psychotherapeut onder het nummer 89048230216.

Als leertherapeut ben ik ingeschreven in het Register Leertherapeuten Psychotherapie onder het nummer 18506.